O nama

Zavod za urbanizam i izgradnju osnovan je 1964. godine i uspješno posluje preko 50 godina. U svom dugogodišnjem radu prošao je različite oblike organiziranja. Danas je dioničko društvo u privatnom vlasništvu malih dioničara  s definiranom misijom i vizijom.

Djelatnosti

Tvrtka se bavi većim brojem djelatnosti s naglaskom na poslove iz područja prostornog planiranja i graditeljstva (urbanizam, projektiranje, geodezija, nadzor, gradnja za tržište i sl.). Pored navedenih poslova Zavod za urbanizam i izgradnju obavlja i stručne poslove vezane uz pripremu građevinskog zemljišta, komunalno opremanje, prometne infrastrukture. Također vršimo kompletnu uslugu izrade potrebne dokumentacije u postupku legalizacije zgrada te izradu svih vrsta energetskih certifikata i energetskih pregleda.

Sa željom da klijentima ponudimo cjelovitu uslugu i visoku kvalitetu proizvoda u svom timu okupili smo stručnjake svih struka u okviru naših djelatnosti. Kroz suradnju arhitekata, geodeta, građevinara, strojara, elektrotehničara i nadzornih inženjera te podršku ekonomske službe uspješno rješavamo i najsloženije zadatke.

U našem timu je 11 inženjera od kojih je 7 s ovlaštenjima raznih struka, 1 diplomirani ekonomist i stručni suradnici različitih smjerova. 

U oštroj tržišnoj konkurenciji dobivamo poslove u prigradskim općinama, Osječko-baranjskoj županiji i poslove za ministarstva Republike Hrvatske.

Bavimo se i iznajmljivanjem poslovnih prostora u poslovnoj zgradi naše tvrtke koja se nalazi u najužem središtu grada Osijeka, uz rijeku Dravu, na adresi Šetalište kardinala Franje Šepera 12 (Zimska luka).

Misija

Naša je misija pružiti svakom klijentu najbolju vrijednost kroz vrhunsku uslugu. Težimo izvrsnosti i trudimo se da budemo društvo s kojim je zadovoljstvo poslovati.

Naša najveća vrijednost su naši zaposlenici i bogato iskustvo polustoljetne tradicije.

Svoju misiju Zavod ostvaruje striktnim poštovanjem zakonskih i podzakonskih akata i komorskih normi, unapređenjem postojećih i uvođenjem novih usluga i metoda rada, kao i stalnim poboljšanjem uvjeta rada.   
U obavljanju djelatnosti koristimo se novim softverskim rješenjima i vršimo stalno usavršavanje zaposlenika u korištenju novih tehnologija.

Posebnu pažnju posvećujemo zaštiti okoliša.

Upravljanje ljudskim potencijalima i vlastitim kapitalom ima jednu dodatnu dimenziju - očuvanje malog dioničarstva. 

Vizija

Naša je vizija ostati najveća tvrtka u istočnoj Hrvatskoj u okviru svojih djelatnosti, učvrstit svoj položaj na lokalnom tržištu te intenzivnije osvajati tržišta u ostalim dijelovima Hrvatske i Europske unije.

Cilj nam je povećati broj ovlaštenih inženjera svih struka, kontinuirano vršiti stručna usavršavanja i pratiti dostignuća u okviru naših djelatnosti.

U teškim uvjetima krize koja je u posljednjih nekoliko godina pogodila i nas uspjeli smo poslovati pozitivno, pravodobno ispunjavati sve obveze, osigurati zavidnu solventnost te ostvariti dobit i ispunjavati obveze prema našim dioničarima.  Kriza je polako iza nas, a mi se veselimo još uspješnijem poslovanju u narednim godinama.